Weet je waar we goed in zijn?
Beeldresearch bij beeldbanken wereldwijd Beeld verwerven bij fotografen wereldwijd Beeldcoördinatie en administratie Portretrechten regelen Beeldrechten van kunst / realia Illustraties verwerven Bronvermelding verzorgen
Beheer van betalingsverkeer Project begeleiding
Zo veel om op te noemen en waar moet ik beginnen?
Oke, daar gaan we dan..
Fotografie voor: Reclame/media
Architectuur Interieur
Exterieur
Educatie
Websites met:
HTML / CSS / CMS JQuery Wordpress
Vormgeving:
Logo Huisstijl Briefpapier Visitekaartjes Envelop Folder Brochure Flyer Leafle Poster Ticket Jaarverslag Rapport Nieuwsbrief Kalender Agenda CD/DVD Boeken Magazine Tijdschrift Verpakking Websites
Weet je waar we goed in zijn?
Linsie Spaans (1977) geboren in Den Haag studeerde aan de mode academie. Het creëren van eigen ontwerpen en stofdesign was goed voor haar weggelegd maar uiteindelijk koos ze toch voor de kant van de fotografie. Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij het stockbureau Beneluxpress is ze in 2002 samen met Dave de Bruin het bureau Daliz gestart.
'De fascinatie voor fotografie begon al vroeg, mijn vader is fotograaf en mijn grootvader, ook al was hij industrieel ontwerper, in zijn vrije tijd was hij een gepassioneerd fotograaf'
De creatieve sector sprak me aan en ik wilde dan ook graag mijn werk ervan maken. Toen Beneluxpress werd overgenomen door het Duitse bureau Zefa, werd de afdeling Picture research opgeheven, doodzonde vond ik dit en trok dan ook de stoute schoenen aan en benaderde de uitgeverijen om het werk wat ik zo leuk vind voort te zetten. Het Bureau Daliz
( Da van Dave en Li van Linsie) werd gestart. Vanuit mijn kleine huiskamer begon ik aan mijn eerste eigen reseach-klus Netwerk, waar ik nu nog steeds met evenveel plezier maar nu wel vanuit een koetshuis achter het Lange Voorhout in Den Haag het werk mag voortzetten en het bleef natuurlijk niet alleen bij die methode, daar is mijn Netwerk van fotografen, pers- en beeldbureaus, musea, modellen, uitgeverijen en vele andere instanties veel te groot voor!
Linsie Spaans - Beeldredacteur en eigenaresse.
Dave de Bruin (1978) geboren in Den Haag kwam na de middelbare school, terecht op de MTS-elektrotechniek maar wilde eigenlijk beroepsfotograaf worden en na een jaar MTS te hebben gedaan deed hij een avondopleiding om zo toegelaten te kunnen worden op de Kunst Academie in Den Haag.
Tijdens dat jaar werkte hij aan een portfolio voor zijn toelating en bij een fotovaklaboratorium waar hij op de handwerk afdeling het toen noch ambachtelijk afdrukken van kleurenfoto's leerde.
Na toelating op de Academie doorliep hij glansrijk het eerste jaar. Het tweede jaar verliep wat stroever doordat de Academie niet meer wilde dat er vakfotografen werden opgeleid maar ware kunstenaars.
Aangezien ik niet geheel in het kunstenaarsvak paste ben ik na het tweede leerjaar als zelfstandig fotograaf verder gegaan. Mijn eerste vak-foto's maakte in opdracht van Beneluxpress waar ik twee jaar freelance voor de afdeling Picture Research fotografeerde.
Na de overname van het Duitse bureau Zefa en het opheffen van de afdeling Picture Research ben ik samen met Linsie het Bureau Daliz ( Da van Dave en Li van Linsie) gestart.
Zo veel om op te noemen en waar moet ik beginnen?
Oke, daar gaan we dan..
Voor de start van ons bedrijf Daliz moest er natuurlijk een website worden ontwikkeld zowel voor het bedrijf zelf als voor de aanlevering van zicht- zendingen en ons eigen foto-archief.
Omdat ik graag van alles wil weten hoe het precies werkt ben ik met behulp van mijn broer de websites eigenhandig gaan opzetten. Ik was direct gefascineerd over hoe je van een flinke berg code fantastische web-pagina's kunt maken.
Ook het interactieve aspect op web-pagina's fascineren me enorm; het laten verschuiven verdwijnen of verschijnen van elementen met een klik van de muis deed me weer terug denken aan de eerste keer in de donkere kamer waar ineens een beeld verscheen op een wit vel papier nadat het in een bakje ontwikkelaar werd gehouden.
Nu probeer ik deze creatieve technieken, fotografie en webbouw te combineren om zo prachtige websites te maken.
Dave de Bruin – Fotograaf | WebDeveloper.
Er was eens een meisje dat op de Montessori basisschool zat. Steevast stond in haar rapport 'lief meisje, maar wel een dromer'. Mijn interesse ging dan ook uit naar hele andere dingen dan wat de leraar mij leerde. Verbeelding trok mij meer.
Op de middelbare school (Dalton) kwam ik in aanraking met de term 'grafische vormgeving'. Daardoor kwam ik na het middelbaar onderwijs terecht op de MBO Mode & Kleding waar ik de richting 'presentatie' volgde.
Na de MBO Mode & Kleding stond voor mij al vast dat ik naar de Kunst Academie wilde. Ik vertrok naar de Willem de Kooning Kunstacademie in Rotterdam. Twee jaar later en mijn propedeuse op zak trok de Haagse Avond Academie mij uiteindelijk meer. Deze keuze in verandering naar avond onderwijs gaf mij namelijk de mogelijkheid om overdag te werken. Ik heb dan ook met plezier een aantal jaar als fotovaklaborant gewerkt.
Na het behalen van mijn diploma op de Kunstacademie in Den Haag heb ik met een vriendin van de Kunstacademie een ontwerpbureau opgericht onder de naam 'De 1e Etage'. Na vijf jaar ervaring heb ik toen besloten om mij meer te gaan richten op het thuisfront. Thuis ben ik wel als freelancer aan het werk gebleven.
Nu al mijn kinderen op de basisschool zitten, geeft mij dat de kans om me weer met frisse blik op de werkvloer te begeven. Ik heb me met veel plezier aangesloten bij Daliz.
Daliz bestaat uit Linsie Spaans (Picture researcher) en Dave de Bruin (Fotograaf/WebDeveloper). Samen kunnen we meer betekenen voor onze klanten.
En die dromer ben ik allang niet meer. Ik weet wat ik wil: 'Vormgeven'. En daarmee volg ik mijn vader, die als Industrieël Ontwerper toch goed had ingeschat dat verbeelding mij verder zou brengen dan pure logica.
Moniek Keessen – Grafisch vormgever.

Team van Daliz staat voor u klaar

Linsie Spaans, Dave de Bruin en Moniek Keessen vormen samen het bureau Daliz. Linsie startte Daliz in 2002 samen Dave.
Wat begon in 2002 als een Picture Research bureau is inmiddels uitgegroeid naar een volwaardig internet/communicatie-bureau waar diverse disciplines samenkomen voor de meest complete oplossing voor uw communicatie. Natuurlijk zijn we in teamverband ijzersterk maar dat neemt niet weg dat wij ook onafhankelijk van elkaar kunnen werken.
Voor grotere projecten hebben we een breed netwerk van specialisten die veelal direct inzetbaar zijn, zo kan Daliz elk project tot een mooi resultaat brengen.
Klik op onze profielfoto om meer over ons te lezen!
U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen via onze mobiele nummers en persoonlijke e-mail adressen.
Daliz Beeld Reserach & Redactie
Linsie Spaans | +31 (0)6 414 66 851 | info@daliz.nl
Daliz Fotografie / Webbouw
Dave de Bruin | +31 (0)6 242 86 752 | davedebruin@daliz.nl
Daliz Ontwerp
Moniek Keessen | +31 (0)6 533 62 598 | moniek@daliz.nl