Beeldredactie > Malmberg

Memo.

Daliz is gespecialiseerd in de beeldverwerving naar historisch beeld, het achterhalen van bronnen en het zoeken in alle streekarchieven, historische archieven, musea en stockburaus is dagelijks werk. Daliz heeft heel erg veel ervaring en specialisme in huis voor geschiedenis methoden. Nieuwe parels uit de geschiedenis vinden is een uidaging, maar voor Memo zijn we hierin zeker geslaagd.

Met deze nieuwe editie van Memo bereiden leerlingen zich optimaal voor op het examen. Er is voldoende ruimte om actief met historisch denken en redeneren bezig te zijn. Dit wordt ondersteund door een nieuwe didactiek. Memo 3 en 4 VMBO, Met de Memo Ontdekkingsplaten neem je jouw leerlingen mee de geschiedenis in. Met de prachtig gedetailleerde illustraties, de vele documentaires en animaties en leuke wetenswaardigheden wordt het verleden tastbaar. Met de ondekkingsplaten als basis van elk hoofdstuk boek je gegarandeerd winst bij het overbrengen en laten beklijven van de lesstof.

​Voor Memo is Daliz ook ingezet bij het vinden van het juiste cover beeld, wat deze beelden voor de bovenbouw uniek maken is het verhaal wat erachter zit. De hoofdpersonen die op de cover staan bestonden nog en vertellen hun verhaal. Op de foto hierboven zie je links de matroos MC Duffie die de wereldberoemd kus geeft aan de verpleegkundige op Times Square. Op de foto is rechts is de tolk die tijdens de Spaanse burgeroorlog poseert. Dezelfde vrouw op 89 jarige leeftijd laat zich weer portreteren maar dan in het democratische Spanje.

Daliz heeft ook de voorgaande editie voorzien van beeld en hieronder een paar voorbeelden van deze eerder editie.

Meer Daliz projecten...