Webdesign > ExpressionEngine meer info

Meer informatie ExpressionEngine

​Open Source

ExpressionEngine is net als Wordpress en Joomla en vele andere CMS systemen ‘Open Source’. Dat betekent dat er geen kosten zijn verbinden aan het gebruik van de motor van ExpressionEngine als CMS-systeem. Externe ontwikkelaars hebben de mogelijkheden om uitbreidingen te ontwikkelen om functionaliteit binnen de website te vergroten zodat wij een op maat gemaakt systeem voor jouw website kunnen creëren.

Add-on’s

Deze uitbreidingen noemen we Add-on’s, een technische toevoeging aan het al krachtige systeem. Je kan hier denken aan Add-ons bedoeld voor: vertalingen, slimme contentblokken, formulieren modules en beeldbewerkings software.

Meestal zijn deze Add-on’s niet kosteloos maar kan er een relatief betaalbaar bedrag voor woorden gevraagd, een bedrag van ongeveer 50 tot 150 euro. Daliz heeft een doorlopend abonnement bij de grootste ontwikkelaar van dit soort Add-on’s waardoor wij deze kosteloos kunnen inzetten op door ons gerealiseerde websites.

Flexibiliteit

ExpressionEngine is flexibel. Zowel op het gebied van vormgeving als het gebied van content beheer.

Wat vormgeving betreft beginnen we altijd met een schone lei. Waar je bij Wordpress vast zit aan een bestaand thema kunnen wij in ExpressionEngine jouw identiteit al dan niet door ons ontwikkeld zonder beperkingen in de vorm van een website neerzetten.

De grootste flexibiliteit voor het dagelijkse gebruik kun je ervaren in het beheren van je content in ExpressionEngine. In tegenstelling tot Wordpress die maar 1 soort post-editor kent kan bij ExpressionEngine gebruik worden gemaakt van diverse door ons in te richten content-formulieren. Zo krijgt elke stukje content de mogelijkheden die het nodig heeft. Een nieuws artikel heeft natuurlijk andere eisen dan een bepaald product of een bepaalde dienst.

Updates

De afgelopen jaren is ExpressionEngine heel snel ontwikkeld van versie 2 naar versie 5. Sinds eind december 2019 is ExpressionEngine versie 6 uitgekomen. Een nieuwe versie waar vooral gewerkt is aan de workflow in de back-end die nu nog soepeler verloopt dan er voor. Ook op het vlak van het verdelen van rechten voor bezoekers en gebruikers is op de schop gegaan. Hiervoor moeten nog enkele Add-ons’s worden aangepast. Verwachting is dat deze in het voorjaar allemaal compatible zijn met de laatste versie.

Versie 6 van ExpressionEngine is voor de langere termijn, er zullen altijd updates komen maar deze zullen altijd compatible blijven aan de core van versie 6. Dus de toekomst van ExpressionEngine is hiermee een zekerheid.

Veiligheid

Dagelijks zijn er over de hele wereld computers op zoek naar een veiligheidslek binnen websites. Met name Wordpress en Joomla installaties hebben hier heel veel last van. Omdat ExpressionEngine zeer bekend staat om zijn veiligheid is er in de afgelopen 12 jaar nog geen enkele installatie gehackt. Ook komt dat natuurlijk omdat hackers zich richten op grotere platvormen zoals WordPress. Je kan het vergelijken met computer virussen voor Windows en de veiligheid van Apple computers. Voor ExpressionEngine heeft naast flexibiliteit veiligheid een hoge prioriteit.

Meer informatie over: Websites op maat / Ondersteuning en ontwikkeling / ExpressionEngine /