Beeldredactie + Fotografie > Albert Heijn

het Techie spaarboek.

Albert Heijn en NEMO introduceerden in juni 2018 met een nieuw verzamelalbum de spaaractie ‘Tech is te gek’! In samen​werking met de Tantes uit Eindhoven en het Nemo Science Museum in Amsterdam hebben we de beeldresearch, redactie en fotografie mogen leveren. Alles wat met techniek te maken had was interessant voor deze opdracht. We hebben veel contact gehad met bijzondere uitvindingen zoals de telefoonjurk of een trui die als je hem knuffelt je oma in “Verwegistan” het ook voelt. 3-D geprinte brug of een solar-oplaadbare jas van Google.

Met het verzamelalbum leren kinderen op een leuke manier van alles over technologie, wetenschap en programmeren. Kinderen konden de maand juni 2018 sparen voor 160 tech-plaatjes: tech-plaatjes met interessante weetjes over technologie en wetenschap, doe-plaatjes met experimenten die kinderen zelf thuis kunnen uitvoeren en Techie augmented reality (AR) plaatjes waarmee kinderen leren programmeren.

Het leuke aan dit project was dat het in groot teamverband is gemaakt tussen NeMo ScienceMuseum in Amsterdam, de Tantes, Daliz en Albert Hein uiteraard. De 160 foto’s heeft Daliz in stock en in opdracht gefotografeerd. De plaatjes waren in diverse categorie ingedeeld zoals bijvoorbeeld materialen, weer, programmeren, elektriciteit, licht, beweging en nog vele andere onderwerpen. Daliz heeft contacten gelegd met vele ontwerpers met unieke technologische designs.

Het was heel erg leuk om aan dit project te mogen meewerken en leuk is om te vertellen dat er veel ook online bij Nemo terug te vinden is op hun ontdek website https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/ontdek/

Meer Daliz projecten...